Specialist in lekdetectie en geofysisch onderzoek               

U bent hier: Nieuws

Nieuws van Texplor

  Zout- en bodemvochtmetingen

  Zout in de grond, ofwel verzilting, is wereldwijd een toenemend probleem. Ook in Nederland zijn er gebieden die er mee te maken hebben. Vanuit de ontwikkelde meettechnieken en de uitgevoerde onderzoeken zijn wij opzoek naar zout gerelateerde uitdagingen.

  Wie is Texplor en wat doen wij?

  Als organisatie is Texplor internationaal breed gespecialiseerd in water(gerelateerde) projecten. Voornamelijk lekdetectie onderzoeken binnen de sectoren: bouw, milieu en civiele techniek. Daarnaast ontwikkelen wij meettechnieken en -apparatuur en installeren wij permanente meetsystemen voor allerlei toepassingen: rioleringen, stortplaatsen, (groen)daken en vloeistofdichte voorzieningen.

  De geofysische tak binnen Texplor is gericht op het non-destructief vaststellen en in kaart brengen van bodemopbouw, waterstromingen en bodemverontreinigingen. Een voorbeeld van een innovatief onderzoek is het vaststellen van zout- en bodemvochtgehaltes. Door middel van het combineren en zelf ontwikkelen van meetapparatuur om snel en eenvoudig weerstands- en zelfpotentiaalmetingen uit te kunnen voeren, is het mogelijk om over grote afstanden (tot een diepte van circa 60 cm) de zout- en bodemvochtgehaltes (van teelaarde) vast te stellen.

  Heeft u zout gerelateerde bodemvraagstukken? Neem dan contact met ons op.

   

  Zout- en bodemvochtmetingen